Eigen koers

Op het bruisende Katendrecht organiseerde Delta Cycling gisteren in samenwerking met de Ronde van Katendrecht haar eigen wedstrijd. Een omnium door de straten van het Rotterdamse schiereiland!

“In de stad waar de Zesdaagse in Ahoy ieder jaar een hoogtepunt en een groot spektakel is, is dit misschien wel het beste wat het wielrennen de stad te bieden heeft,” klonk Frank Kwanten achteraf enthousiast. “We brachten met de Omnium het spektakel van de Zesdaagse naar de weg, nog dichter bij de mensen.”

Tijdens de eerste avond van de Ronde van Katendrecht verzamelde de sterkste eliterenners van Nederland zich rond het Deliplein op Katendrecht. In duo’s werd er eerst een afvalkoers en later een puntenwedstrijd verreden.

Bij de afvalkoers viel na een opwarmfase van drie ronde na iedere ronde de laatste renner die de finishlijn passeerde uit. “Het werd een mooie koers, waar de sterkste renners het het langst volhielden. Uiteindelijk bleven onze eigen Jordi Talen en local Jeff Vermeulen het langste over.” In de finaleronde was het Jeff Vermeulen die zijn Destil-Piels naar de eerste plaats spurtte, vlak voor Jordi Talen. “Voor ons als Rotterdamse koers en ploeg is het mooi dat er een renner uit de regio aan het de finale rijdt in de afvalkoers,” lacht Kwanten.

WhatsApp Image 2017-05-20 at 10.51.45

Een fixierace vormde die tussenprogramma vormde tussen het eerste en tweede onderdeel van het Omnium. Daarna ging de strijd om de eer verder met de puntenwedstrijd. Opnieuw waren drie opwarmronden de voorbode voor een koersfeest in de straten van Katendrecht. Op de doorkomstlijn waren er steeds punten te verdienen voor de renners die het eerst hun voorwiel over de lijn duwden.

“Het werd een heuze strijd tussen de duo’s van de grote Nederlandse ploegen en dat is mooi voor de wedstrijd en ons als organisatie. We hebben duo-attaque’s gezien van verschillende ploegen en er werd scherp en tactisch gekoerst door alle ploegen.”

Uiteindelijk is het Dion Beukeboom van Destil-Piels die zijn ploeg aan de overwinning hielp. Achter de Amsterdammer zijn het Arvid de Kleijn en Koos-Jeroen Kers van Baby-Dump die de tweede plaats verzekerde, voor de mannen van Metec (Jim Lindenburg en Sjoerd Kouwenhoven).

“Ik ben heel trots op dit evenement. We hebben samen een heel sterk deelnemersveld enthousiast weten te maken voor dit expiriment en hadden perfect weer. Met een Kwaremont-biertje in de hand en het fantastische zomeravondzonnetje hebben we een mooi wielerfeestje gebouwd in Rotterdam. Deze topavond is een groot compliment aan Dave Andriesse, dé man achter de Ronde van Katendrecht. Mooi dat we hier samen een nieuw spectaculair element aan hebben kunnen toevoegen. Een dankwoord voor zijn organisatie is op zijn plaats. Het is ook mooi om te zien dat de KNWU deze nieuwe wedstrijd heeft omarmt en op een hele geëngargeerde en flexibele manier heeft meegedacht,” besluit Kwanten.

Het duo van Delta Cycling Rotterdam, Jordi Talen en Gerco Pastoor, eindigt uiteindelijk op de vierde plaats.