Delta Cycling Rotterdam

Delta Cycling is veel meer dan alleen een regionale wielerploeg. Wij maken van het groeien van het fietsen in het algemeen en de mobiliteit, vitaliteit en veiligheid van Rotterdam en de Rotterdammers onze missie.

Dé regionale wielerploeg

Delta Cycling Rotterdam is dé regionale wielerploeg van Rotterdam en Zuid-Holland. Wij focussen ons op het ontwikkelen van jong wielertalent in de regio door uitdagingen te bieden bovenop het aanbod van de verenigingen.

Maak kennis met het team.

Partner

Naast onze talentvolle wielerploeg ondersteunen wij Rotterdammers en Rotterdamse bedrijven om verder te groeien. Dit doen we door gezamenlijke projecten met de fiets als middel. Delta Cycling werkt(e) onder meer samen met Hanos, Univé, CenterParcs en Cargill.

Bekijk hoe wij dat doen en welke diensten we aanbieden.

Sociale onderneming

Bij Delta Cycling geloven we in de fiets als middel voor vooruitgang. Daarom zetten we onze geliefde tweewieler en onszelf graag in om iedereen van het beste van de fiets te laten profiteren. De laatste jaren hebben we ons toegelegd op bewegen als middel voor Rotterdamse uitdagingen.

Lees hier meer over hoe we dat doen.

Missie & Visie

Missie
"Delta grows cycling in Rotterdam. By growing talents, the community and access."

Bij Delta Cycling Rotterdam geloven wij dat samen bewegen tot bestendige groei leidt. Wij helpen burgers en bedrijven om in beweging te blijven en samen te groeien. Als individu. Voor de jeugd. Als maatschappij. Als fietsgemeenschap. Delta Cycling Rotterdam zet hiervoor de fiets in als verbindende schakel. Op weg naar een mobiel en sportief Rotterdam om trots op te zijn.

Visie
"Delta Cycling Rotterdam ontwikkelt diensten en ontplooit activiteiten waardoor de fietsgemeenschap kan groeien.

We werken met opgestroopte mouwen. Zeggen waar het op staat, zien kansen en denken inclusief. We verlangen verschilligheid en nemen gedeelde verantwoordelijkheid. We willen groeien. Samen. Vooruit. Omhoog.

Hj20180205 23810653

Guiding principles

De geschiedenis

1992

Geboorte van de ploeg

25 jaar geleden begon het verhaal van Cyclingteam Join-S | De Rijke. In dat jaar, 1992, groeide vanuit het eliteteam van wielerclub Westland Wil Vooruit een nieuwe semiprofessionele wielerploeg.

1992

Van Vliet-Weba

Naast Van Vliet is in de beginjaren ook Weba als co-sponsor nauw betrokken bij de ploeg, die acteert onder de naam Van Vliet-Weba.

1994

Van Vliet-Weba

In 1994 wordt Cyclingteam Van Vliet-Weba ook daadwerkelijk een Elite 2 team, met een volledige Elite-selectie en een sterk (inter)nationaal wedstrijdprogramma.

2001

Afscheid Weba

Na negen jaar partnerschap en bouwen aan een succesvolle wielerploeg, neemt het aannemersbedrijf Weba afscheid van de wielerploeg.

2002

Gazelle

Nog datzelfde jaar (2001) kondigt Cyclingteam Van Vliet fietsenfabrikant Gazelle aan als opvolger. De naam van de ploeg verandert logischerwijs in Van Vliet – Gazelle en de renners van de Westlandse wielerploeg rijden vanaf dat jaar op de fietsen van het oer-Hollandse merk.

2003

EBH Advocaten

In haar wens om de wielerploeg naar een hoger plan te tillen weet de organisatie het accountantsbedrijf EBH Advocaten aan zich te binden. Binnen dat bedrijf is Jan Hiemstra actief als advocaat en partner. Hiemstra zou in de jaren die volgen nog van waarde zijn voor de wielerploeg als enthousiaste sponsor en bestuurslid, een functie die hij tot op de dag van vandaag bekleedt. De naam van de ploeg verandert met de komst van EBH Advocaten in Van Vliet – EBH – Gazelle.

2003

TT3-licentie

Een nieuwe stap in de ontwikkeling van het ambitieuze team uit Zuid-Holland wordt gezet als het team in 2003 gaat rijden op een TT3-licentie. Met deze licentie zet de ploeg een stapje omhoog en gaat wereldwijd op het derde niveau rijden. Meer en meer internationale en gerenommeerde wedstrijden kleuren de wedstrijdkalender.

2004

Gazelle vertrekt

De racefietsen van Gazelle worden in 2004 ingeruild voor fietsen van Focus. Gazelle vertrekt bij de ploeg als co-sponsor en de naam verandert derhalve in Van Vliet – EBH Advocaten.

2004

Continentale licentie

Vanaf 2004 koerst Cyclingteam Van Vliet – EBH Advocaten op een continentale licentie. Een andere naam voor hetzelfde, want de Van Vliet-wielerploeg blijft uitkomen op het mondiale derde niveau.

2006

Sebastian Langeveld

Sebastian Langeveld werd in 2006 opgepikt door de ProContinetale formatie Skil-Shimano. De voorjaarsspecialist reed twee jaar voor Van Vliet en stapte daarna meteen omhoog naar de profs, met veel succes. In de afgelopen jaren won Langeveld onder andere de Star Elektro Tour, de Omloop Het Nieuwsblad en het Nederlands Kampioenschap.

2006

Floris Goesinnen

Floris Goesinnen komt in 2006 bij Van Vliet terecht. Goesinnen toont zich in de eerste maanden van het seizoen al zeer sterk en dwingt meteen een contract af bij de profs van Skil-Shimano. De laatste 4 jaar van zijn carrière reed Floris ‘Down Under’ bij Drapac Cycling Team.

2007

Bram Scmitz

Bram Scmitz, zes jaar lang ProTour-renner bij TVM, Bankgiro en T-Mobile, kiest in 2007 om verder te gaan bij Van Vliet. Het legt Schmitz geen windeieren, want hij beleeft nog vier succesvolle jaren bij de ploeg uit Zuid-Holland met fraaie zeges in Duitsland, België en Frankrijk.

2008

Tom Leezer

Tom Leezer, tot en met 2004 actief bij de Van Vliet wielerploeg, wordt in 2008 prof bij Rabobank. Leezer reed tussen 2005 en 2007 bij het continentale team van Rabobank en maakt in 2008 de overstap naar het ProTour-team. Leezer reed vanaf 2008 onder meer 5 grote rondes en 19 klassiekers.

2008

Martijn Maaskant

Martijn Maaskant reed in de jaren 2004 en 2005 bij Cyclingteam Van Vliet. In 2008, nadat hij twee jaar bij het continentale team van de Rabobank had gereden, werd hij prof bij Team Garmi – Chipotle. In zijn debuutjaar bij Garmin reed Maaskant op zeer indrukwekkende wijze naar de vierde plaats in Parijs – Roubaix. Een jaar later werd hij eveneens vierde in de Ronde van Vlaanderen. In 2016 keerde Martijn Maaskant terug bij de ploeg en was als ploegleider actief in diverse wedstrijden, waaronder de zeer succesvol verlopen Tour of Mersin.

2008

Rick Flens

Rick Flens reed al vanaf 2003 bij Van Vliet. Flens kwam tot 2005 uit voor deze ploeg en verkaste toen naar Rabobank Continental Team. Na een jaartje werd Flens al gepromoveerd naar de profs van Rabobank, waar hij tot op de dag van vandaag fietst. Rick Flenswerd in die tijd onder andere tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne en reed 16 klassiekers en 4 grote rondes.

Partnerships