23 januari 2017
Delta Cycling

#racethebar | Blog

Door: Frank Kwanten en Mark van der Linden 

“Race the Bar klinkt als een logische keuze als hashtag en lijfspreuk van een wielerploeg. Het geeft weer dat je door hard te werken jezelf kunt verbeteren.”

Race the Bar vertelt allereerst het verhaal van de afgelopen 25 jaar, waarin we wielertalenten uitdaagden om hun eigen lat hoger te leggen en met de juiste begeleiding en ondersteuning van de ploeg de stap te zetten naar hun volgende niveau, in de jacht om hun volledige potentieel te ontdekken en te bereiken. 

Race the Bar gaat bij Delta Cycling ook over de weg die we de laatste jaren hebben afgelegd. Vanaf 2014 sprak de ploeg de urgentie uit om in een overwegend conservatieve wielerwereld dingen anders te gaan doen, om zo de toekomst van de ploeg op een houdbare manier te garanderen. We wilden verder kijken dan de de grenzen van de 13 of 14 renners in de ploeg. In 2015 begonnen we met de businessclub Join-S rondom de wielerploeg, waarin we naast netwerken ook kennis ontsloten om te leren en samen te groeien. We legden de lat daarmee een stukje hoger voor onszelf. 

In 2016 volgde een holistische aanpak, waarin we onze renners én anderen hun potentieel lieten ontdekken. Hierbij gebruikte we de fiets niet als doel, maar juist als middel: de verbindende schakel. Exemplarisch hiervoor waren niet de drie renners die een profcontract tekende aan het eind van het seizoen, maar de deelnemers aan de Bike Ride Challenge die dankzij het samen fietsen een baan vonden. Een mooie stap in het leven van jongeren aan de onderkant van de samenleving. Samen bewegen leidt tot bestendige groei! 

Race the Bar verbindt deze ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de ervaring die we in 25 jaar als gekende wielerploeg in het (inter)nationale peloton opdeden met de toekomst die voor ons ligt. In 2017 gaan we verder met de overtuiging dat samen bewegen tot groei leidt. Voor ons is elke klim de moeite van het berijden waard. Vaak liggen op de toppen van een klim de mooiste uitzichten. Dan is het uitzicht bovenop de moeite van de beklimming meer dan waard geweest. Datzelfde geldt voor de toppen van je kunnen. Daar vind je de mooiste ervaringen. Daar vind je de groei. Onderweg verleg je grenzen. 

Delta Cycling is er voor elke ambitie of aspiratie. Door structuur, een platform en kansen te bieden ondersteunt Delta Cycling utiliteitsfietsers, recreanten en talenten bij het beklimmen van Maslov. Wij motiveren een ieder om samen met onze partners in beweging te schieten. Wij bevoderen die beweging in en vanuit Rotterdam en helpen met een duwtje in de rug om op het pad te blijven. Om vaart te houden. We leggen de lat samen hoger. Hoger. Sneller. Verder. Vooruit. 

Wij wensen dat fietsen een springplank is in het leven. Een sprong naar het volgende niveau. Jouw volgende niveau. Voor een leefbaarder, vitaler en houdbaarder leven. Fiets! Voor elk doel. Voor elke invulling. 

“If you move together you can grow faster. If you ride you can raise the bar. Any bar.” #racethebar*

 ------------------------

*Nederlandstalige suggesties zijn van harte welkom en wat er ook gebeurd ‘Trappen blijft’.

 

Deel dit artikel: