Rás Tailteann

In Ierland rijden vijf renners uit de selectie van Delta Cycling Rotterdam in de Rás Tailteann. In de afgelopen twee jaar acteerde Delta Cycling tweemaal bijzonder sterk in de achtdaagse rittenkoers.

In 2016 wisten Taco van der Hoorn en Wouter Mol een etappe te winnen en vorig jaar brachten Jan-Willem van Schip en Daan Meijers het totaal op vier etappezeges in twee jaar.

Ook dit jaar is Delta Cycling Rotterdam zeer sterk begonnen aan de race door Ierland. In de eerste etappe wist een kopgroep van 10 renners net uit de greep van het peloton te blijven. In die kopgroep was onze Rotterdamse equipe vertegenwoordigd met Jason van Dalen en Luuc Bugter. Onder toeziend oog van een aanstormend peloton spurtte Luuc Bugter naar de tweede plaats in de eerste etappe.

Getooid in de groene trui was er voor Luuc Bugter, en de andere coureurs van Delta Cycling, een nieuwe kans in de tweede etappe. Rens Tulner mengde zich in de bergsprint en sprokkelde een aantal punten en bij de tussensprints zagen we Jason van Dalen en Adriaan Janssen punten scoren. Aan een massasprint was echter niet te ontkomen.

In de sprint zette de ploeg onder leiding van ploegleidster Iris Slappendel een sprinttrein op met Luuc Bugter als laatste wagon. In de laatste kilometer piloteerde Jason van Dalen Bugter in een ideale uitgangspositie. In de sprint hoefde Bugter opnieuw maar één renner voor zich te dulden. Van Dalen zelf werd zesde, nadat hij in de eerste etappe al als vierde eindigde.

Na twee ritten heeft Luuc Bugter de groene trui stevig om zijn schouders. In het algemeen klassement staat de Arnhemmer tweede op 10 tellen van de winnaar van de eerste etappe.

Foto-impressie Rás Tailteann etppa 1 & 2

1
3
5
7
8
9
10
11
12
14
15
17
20
21
22
23
39
40
41

Dubbele winst in districtkampioenschappen!

Het Pinksterweekend werd afgesloten met bijzonder goed nieuws.

Traditioneel worden op deze dagen de districtskampioenschappen gehouden. Zo ook dit jaar. In twee van die districtkampioenschappen zagen we een renner van Delta Cycling Rotterdam op het hoogste treetje van het podium stappen. 

In Amersfoort rekende Marijn van den Berg in de sprint af met Thymen Arensman en Alex Mengoulas.

WhatsApp-Image-2018-05-21-at-16.51.06.jpeg#asset:1561:url


Kilometers verderop was het Justin Timmermans die de beste was van het district Oost, waar hij een trio Sensa-Kanjers voor Kanjers-renners verschalkte.

DduneV3VMAAINp5.jpg-large.jpg#asset:1560:url


Deel dit artikel: