Rick Flens

Zaandam, 11 april 1983

De fiets bracht hem de afgelopen vijftien jaar in alle uithoeken van de wereld. Inmiddels woont hij in Sint-Michelsgestel. De herinneringen uit zijn rijke wielercarrière liggen nog vers in het geheugen. “Als ik terugdenk aan mijn carrière als prof komt de ploegentijdrit in de Tirreno
Adriatico toch wel nadrukkelijk in mijn geheugen naar voren,” herinnert Rick Flens zich. “Ik vond dat sowieso een hele mooie discipline. Toch had ik tot twee weken voordat ik mijn eerste profcontract tekende nooit gedacht dat ik ooit op dat podium zou gaan fietsen.”

Iris Slappendel

Ouderkerk aan den IJssel, 18 februari 1985

Naast Flens aan tafel zit Iris Slappendel. Elf jaar lang professioneel wielrenster en vanaf dit seizoen achter het stuur van de ploegleiderswagen bij Delta Cycling Rotterdam. “Mijn allereerste koers in het profpeloton was Milaan – San Remo. Primavera Rosa heette dat. Toen was ik al bij de Capo Berta gelost, de eerste de beste klim. Maar ik heb daarna nog zo genoten van die koers. Op de Poggio rijden en dan kom je op een gegeven moment langs die prachtige kustlijn. Dat weet ik nog wel, dat is een prachtige herinnering. Maar goed, toen was ik eigenlijk al niet meer echt in koers, haha.”

Deel dit artikel: