08 augustus 2018
Delta Cycling

Meer fietsgeluk. Daar doen we het voor!

TEKST FRANK KWANTEN  

Rotterdam is hot. De architectuur, ondernemerszin en mentaliteit worden wereldwijd geprezen. Of het nu de Lonely Planet of New York Times is, allemaal wijzen ze naar Rotterdam. Ondertussen weet Rotterdam dat je continu in beweging moet blijven. De stad groeit, de haven zit in een transitie en de bereikbaarheid staat onder druk. Delta Cycling Rotterdam zet zich onverminderd in om het fietsen in en vanuit Rotterdam verder te doen groeien.  

Als Delta Cycling Rotterdam dragen we sinds 2017 bij aan het in beweging krijgen van de stad. Een klein duwtje of fikse handaflossing richting toegang tot mobiliteit en schone lucht voor iedereen. Wij komen in beweging voor gezondere inwoners die meedoen. Hiervoor zetten wij de fiets, wielerploeg en fietsgemeenschap in als middel. Met talentvolle wielrenners, die vanuit Rotterdam de wereld veroveren. Met recreanten, die beter willen worden. En met alledaagse fietsers, die vooruitgaan. Meer plezier, meer comfort, veiliger en (soms) sneller fietsen; of je nu fietst met een rugnummer of met een schooltas.

DE ALLEDAAGSE FIETSER

Op een donderdag in januari had ik een afspraak met de baas van de Tour de France, Christian Prudhomme, op zijn kantoor in Parijs. Prudhomme kent Rotterdam goed. In 2010 organiseerden wij de Grand Départ. Als geen ander merkt hij dat de allergrootste wielercompetitie ter wereld zich moet inzetten voor de alledaagse fietser. “Zonder het besef dat de fiets symbool staat voor vrijheid, autonomie, gezondheid en mobiliteit kunnen we geen wielerkoers meer organiseren”, gaf hij aan. Lachende en autonome kinderen op ontdekkingsreis, enthousiaste recreanten en een veilige infrastructuur is waar de sport aandacht voor moet vragen. Prudhomme was een mooie inspiratiebron met een groot bereik en invloed. Voor ons een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Daarom steken we een tandje bij.  

MAATSCHAPPELIJKE MISSIE  

We gaan door met onze maatschappelijke missie door kennis, middelen en vaardigheden in te zetten voor de alledaagse fietser in Rotterdam. Dit doen we samen met partners en Rotterdammers. In 2018 streven we ernaar om 10.000 Rotterdamse fietsers vooruit te helpen.

Meer fietsen door toegang tot de fietste verschaffen en te faciliteren. We nemen daar zelf het initiatief voor en participeren in relevante programma’s voor verschillende doelgroepen. We inspireren, opiniëren en organiseren.  

VOOR RECREANTEN  

De recreant uit de regio Rotterdam bieden we training, inspanningstesten, begeleiding, evenementen en een werkplaats. Het doel is om komend seizoen vijf projecten te organiseren, waarmee we van recreatieve fietsers betere fietsers maken. We  willen de fietscultuur in de stad vergroten en onze community van recreanten verdubbelen. Het eerste project is inmiddels gestart. We bereidden samen met partner Univé een groep renners voor op de volledige Amstel Gold Race, een toertocht van 240 kilometer!

PROFESSIONELE WIELERPLOEG

Tot slot timmeren we met onze professionele ploeg hard aan de weg. De ambitie is om renners fysiek en mentaal te laten groeien. Daarnaast gaan we als Make It Happen-merksupporter Rotterdam als fietsstad promoten. Hiervoor zijn we nog op zoek naar één of twee partners die willen investeren in de ontwikkeling van de ploeg en daarmee het behalen van maatschappelijke, marketing- en/of sales doelen voor zichzelf dichterbij brengen. Kruip in het wiel en laat je inspireren.

Op weg naar meer fietsgeluk.

Frank Kwanten,
General Manager Delta Cycling Rotterdam


Deel dit artikel: