06 augustus 2018
Delta Cycling

Goede ploeg kampt met pech in Havenpijl

Zondagmiddag reden de renners van Delta Cycling Rotterdam de Antwerpse Havenpijl. Ploegleider Bennie Lambregts zag zijn vijf pupillen een goede wedstrijd rijden. Echter werd de ploeg door pech niet beloond met een resultaat om over naar huis te kunnen schrijven.

“Het werd een heel aparte koers,” zegt ploegleider Lambregts achteraf. “Door het warme weer en het vele draaien en keren rond Antwerpen werd het al snel best een zware wedstrijd. In die wedstrijd was Delta Cycling Rotterdam met vijf renners gestart. (Gijs Meijer, Jason van Dalen, Marijn van den Berg, Adriaan Janssen en Justin Timmermans)

“Die mannen hebben het harde koersen meteen goed opgepakt,” zag Bennie Lambregts. “We hebben in de fase dat er verschillende groepjes probeerden weg te rijden geen enkele groep gemist.” Uiteindelijk weet een kopgroep zich los te maken van het peloton. In die kopgroep zit Jason van Dalen. De Westlander, die bezig is aan een goed seizoen met onder meer overwinningen in de Rás Tailteann en de Sibiu Cycling Tour kreeg Rory Townsend en Dorian Lubbers met zich mee. Bij het ingaan van de negen plaatselijke ronden van bijna tien kilometer had het drietal anderhalve minuut voorsprong.

Op zes ronden van het einde sloeg echter het noodlot toe voor Jason van Dalen. De 24-jarige renner reed een lekke band en kwam onzacht in aanraking met het asfalt. Van Dalen kon weer op de fiets stappen, maar was de aansluiting met de kopgroep kwijt.

In de achtergrond hielden de renners van Delta Cycling hun benen niet stil. “Adriaan probeerde de oversteek naar de kopgroep te maken,” zag Lambregts. “Dat lukte op een haar na. Op een kleine tien seconden van de koplopers bleef hij steken.”

Wat Adriaan Janssen niet lukte, lukte Justin Timmermans even later wel. Samen met Sport-Vlaanderen-prof Edward Planckaert overbrugde hij het gat naar de leiders in de wedstrijd. De twee gingen er vervolgens samen vandoor.

In de finale sloten vier renners terug aan bij het tweetal. Bij het ingaan van de laatste ronde had het zestal nog een kleine halve minuut voorgift op het peloton, dat inmiddels de sprinttreintjes op de rails aan het zetten was.

“Het werd ontzettend spannend in de laatste rechte lijn,” blikt Lambregts terug. “Maar op honderdvijftig meter van de finish kwam toch het hele peloton nog over de kopgroep heen. Adriaan Janssen had in de laatste ronde nog geprobeerd alleen weg te rijden uit het peloton, maar werd gegrepen. Sprint.”

De dertigste plaats in de uitslag van Marijn van den Berg geeft volgens Bennie Lambregts een verkeerd beeld van het presteren van zijn ploeg: “We hebben geen kopgroep gemist en laten zien dat we met een jonge en kleine ploeg een koers op dit niveau kunnen kleuren. De mannen rijden echt goed. Daar gaan we de komende koersen, als het geluk wel aan onze zijde is, de vruchten nog van plukken. Geloof mij maar.” 

 

Deel dit artikel: