12 juli 2018
Delta Cycling

Evalueren en vooruitkijken met partners en renners

De eerste seizoenshelft van 2018 zit erop. Een periode waarin Delta Cycling Rotterdam met een jonge ploeg en groeiend partnernetwerk bouwde, waarin persoonlijke ontwikkeling voorop stond en resultaten volgden in groei op en naast de fiets, in uitslagen en in nieuwe samenwerkingen.

Partnermeetings op Eurobike

Afgelopen dagen waren we met Delta Cycling Rotterdam op bezoek op Eurobike. Op de bekendste fietsbeurs van Europa bezochten we partners van de ploeg als Vredestein, ABUS, Bioracer, Praxis en Wahoo. Met hen bespraken we de eerste seizoenshelft van 2018 en keken we alvast vooruit naar de komende maanden van dit jaar én volgend seizoen.

“Eurobike was wederom een bevestiging dat onze partners koplopers zijn in het fietsindustrie-peloton,” is Frank Kwanten achteraf duidelijk. “Dat zie je in de manier waarop ze zichzelf in de markt zetten, in de innovatieve manier waarop ze met ons samenwerken en de toekomstplannen die we delen.”

POP-gesprekken met renners

Deze dagen vinden ook de POP-gesprekken met de renners van de ploeg plaats. In deze persoonlijk ontwikkelingsplan meetings bespreken evalueren we met de renners hun ontwikkeling van het afgelopen halfjaar en maken we samen een nieuw plan met groeidoelen voor de komende periode.

“Om stappen vooruit te kunnen zetten, moet je geregeld samen evalueren of we op het goede pad zitten. Zijn de gestelde doelen gehaald en/of zijn we op de goede weg,” aldus teammanager Jim van den Berg. “Wij hechten erg veel waarde aan persoonlijke ontwikkelingsplannen op en naast de fiets en willen onze renners leren dat door schijnbare onmogelijke doelen op te delen in kleine tussendoelen alles binnen handbereik kan komen.”

Vizier op de toekomst

De gesprekken met partners en renners duren de komende weken nog voort. “Je zou bijna kunnen zeggen dat fase 1 van de transitie van traditionele wielerploeg naar pionierende fietsorganisatie met wielerploeg als uithangbord is geslaagd,” zegt Frank Kwanten. “In de afgelopen anderhalf jaar hebben we met verschillende partners hele mooie projecten mogen uitvoeren waarin we onze doelstelling, het verder helpen van alle soorten fietsers, heel duidelijk hebben kunnen neerzetten.”

“Er staat een heel mooi fundament dat door steeds meer mensen wordt gezien en omarmd. Nu is het tijd voor fase twee,” is Kwanten ambitieus. “Samen met deze partijen, Rotterdammers, gelijkgestemden en iedereen die bij de ploeg betrokken is bouwen we verder aan dé wielerorganisatie van de toekomst, waarin we aandacht hebben voor sportieve ontwikkeling, maatschappelijke groei en bewegingsparticipatie; thema’s waar wij als fietsers vanuit Rotterdam allemaal mee te maken hebben.

“Het is mooi om te zien dat we op dit moment zowel sportief als maatschappelijk grote stappen maken,” gaat de algemeen directeur verder. “We blijven dan ook opzoek naar creatieve en innovatieve samenwerkingen om die twee belangrijke pijlers verder op de kaart te zetten en om samen met huidige en nieuwe partners impact te creëren met de fiets als middel.”

Deel dit artikel: