28 augustus 2017
Delta Cycling

Eamon Lucas Franck wil groeien bij Delta Cycling Rotterdam

Eamon Lucas is de tweede nieuwe renner bij Delta Cycling Rotterdam voor 2018. De Amerikaan tekent voor een jaar bij de Rotterdamse ploeg en kan niet wachten om met zijn nieuwe teamgenoten en de begeleiding aan iets moois te bouwen.

“Bij Delta Cycling krijg ik de kans om mezelf te laten zien en te ontwikkelen als sprinter,” vertelt Eamon Lucas over zijn keuze voor Delta Cycling Rotterdam. “Ik wil leren om wedstrijden in het Europese circuit te winnen als sprinter.”

Teammanager Jim van den Berg is ook verheugd met de komst van Eamon Lucas. “Eamon is zeer positief opgevallen door de vermogens die hij levert. Daaraan kun je zien dat hij een groot talent is.” Eamon kwam op een opmerkelijke manier in beeld bij Delta Cycling. “Via een omweg, het fixed gear circuit, is hij uiteindelijk opnieuw bij ons op de radar gekomen,” legt Van den Berg uit. “Voor een jongen van de westkust van Amerika is het lastig om in Europa een kans te krijgen, maar wij zijn van mening dat Eamon echt iemand is die een kans verdient. Hij heeft enorm veel potentie en kwaliteit in de sprint. Fysiek is hij al heel goed, wij willen hem graag op tactisch gebied nog meer leren. Daarom past hij binnen de opleiding van Delta Cycling,” vertelt de teammanager. “Daarnaast is Eamon iemand die heel gemotiveerd en leergierig overkomt en dat past ook bij de cultuur die wij nastreven.”

“Mijn eerste indruk van Delta Cycling was de enorme professionaliteit die de ploeg uitstraalt. Vanaf mijn eerste contact voelde ik dat alles bij de ploeg draait om het beste uit de renners te halen en om ze te helpen de volgende stap in hun carrière te maken,” vertelt vertelt de 24-jarige Amerikaan zelf over zijn nieuwe ploeg. “En daar houd ik van. Er is echt een plan en iedereen werkt samen om dat doel te halen. Alles bij het team is goed geregeld. Van het materiaal, tot de renners, de training en het plan van aanpak in de koers. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben onder de indruk van de hoge standaard bij Delta Cycling Rotterdam.”

In de loop van de week volgt een uitgebreid interview met Eamon Lucas.

Deel dit artikel: