Delta Cycling Rotterdam is genomineerd voor de Tour de Force Innovatieprijs 2018. De bezoekers van het Nationaal Fietscongres dat op 21 juni 2018 plaatsheeft in Rotterdam kiezen de uiteindelijke winnaar. 

Voor het tweede jaar organiseert de Tour de Force de verkiezing van de Innovatieprijs. Een jury bestaande uit vakjournalisten heeft uit 60 inzendingen 5 genomineerden gekozen. Een daarvan is dus Delta Cycling Rotterdam!

General Manager Frank Kwanten is verheugd met de nominatie. "De nominatie voor de Innovatieprijs van Tour de Force is een bevestiging dat we met Delta Cycling Rotterdam ons inzetten voor een breed gedragen doel," aldus Kwanten. "De fiets is een geweldig middel om mensen verder te brengen in mobiliteit, vitaliteit, sportiviteit en persoonlijke en sociale ontwikkeling."

De nominatie zorgt voor nog meer motivatie binnen Delta Cycling. "Wij geloven dat je met de fiets en met samen bewegen echt vooruitgang kunt boeken," vertelt Frank Kwanten. "Met vijfentwintig jaar ervaring als professionele wielerploeg zijn we nu twee jaar aan het pionieren in Rotterdam met een clubhuis voor de fietsers, een sociale onderneming om met maatschappelijke projecten fietsers en Rotterdammers een duwtje in de rug te geven en een creatief bureau om met partners en gelijkgestemden de fiets het podium te geven dat het verdient."

Zesdaagse_180612_093127.jpg#asset:1776

Stemmen? Kom naar het Nationaal Fietscongres!

Jij kunt ons helpen om de innovatieprijs te winnen! De bezoekers van het Nationaal Fietscongres op 21 juni in Rotterdam kiezen de winnaar van de Tour de Force Innovatieprijs. Ga met ons mee naar het Fietscongres en breng je stem uit!

Meld je aan voor het Fietscongres

Juryrapport

Delta Cycling Rotterdam

Wat ooit begon als een professionele wielerploeg is inmiddels uitgegroeid tot een platform om ook het alledaagse fietsen te promoten. De opgebouwde wielsportkennis wordt op verschillende, creatieve manieren ingezet om de fietsveiligheid te verbeteren en de mobiliteits- en sociale functie te versterken. En vooral om het plezier in fietsen te benadrukken. Vanuit de eigen campus worden jongeren enthousiast gemaakt, al dan niet met een directe link met de wielersport. Of je nu fiets met een rugzak of een rugnummer. En als de fiets kapot gaat, ga je niet naar de fietsenmaker, maar naar de campusmecanicien.

Inmiddels is Delta Cycling betrokken bij 25 maatschappelijke fietsprojecten en -activiteiten en zijn er al 5500 Rotterdammers op creatieve manieren en met hulp van
sponsoren bij fietsen betrokken.

De jury:
Rotterdam is een gemeente waar de laatste tijd veel aandacht is voor bevolkingsgroepen waar de fiets nog een ondergeschikte rol speelt. Terwijl juist de fiets iedereen de mogelijkheid biedt om zich tegen lage kosten te verplaatsen en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen die de fiets biedt op het sociale vlak. Eén zo’n initiatief is Delta Cycling Rotterdam waarbij voor het eerst de link wordt gelegd tussen sportief fietsen en utilitair fietsen en die ook de sociale functie van de fiets benadrukt. Een frisse benadering die een kans verdient. En een nominatie voor ondernemers in Rotterdam die vaak met eigen middelen (sponsoren) het Rotterdamse fietsstimuleringsbeleid ondersteunen om de fiets voor iedereen toegankelijk te maken.

Schoolvisits_180612_093318.jpg#asset:1778

Nominatie vlog

In de ban van de fiets

Rotterdam komt langzaam in de ban van de fiets, mede door Delta Cycling. "Het is niet voor niets dat we gekozen hebben voor Rotterdam als Delta Cycling," gaat Kwanten verder. "Rotterdam is een deltastad met een echte 'niet lullen, maar koersen' mentaliteit. Samen met Rotterdammers bouwen we aan onze droom. Het is niet voor niets dat twee van de genomineerden uit Rotterdam komen en dat ook het Nationaal Fietscongres waar de winnaar gekozen zal worden in onze stad plaatsvindt," weet hij.

"Steden staan voor een grote uitdaging als het gaat om mobiliteit en vitaliteit. Rotterdam loopt met Delta Cycling en andere innovatieve projecten en organisaties voorop om die vraagstukken aan te pakken. Het is fantastisch dat we daarin worden gesteund en bevestigd door een organisatie als Tour de Force. We staan op de bres voor hetzelfde doel, met opgestroopte mouwen."

Ride-to-Return_180612_093725.jpg#asset:1779

Deel dit artikel: